Tenniskids

24 januari 2018

Tenniskids Informatie
Blauw, rood, oranje en groen
Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. 

Rood
In Tenniskids Rood maken kinderen t/m 7 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de World Tour Rood. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje
In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje.

Groen
Dis de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Geel
Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

JeugdTeam 2017
Het JeugdTeam van TV Lucky Strike bestaat uit 6 enthousiaste vrijwilligers: Ronald Suer (voorzitter), Marije Suer, Inge van der Starre, Patricia Goossens, Renate Maijenburg en Mariska Bekendam. Het JeugdTeam is er om de jeugd enthousiast te maken en te houden voor het tennis. Dit doet het Jeugd Team in samenwerking met de trainer Emile.
Het JeugdTeam is te bereiken via [email protected] of spreek 1 van de teamleden aan op de club.

Het Jeugd Team is op zoek naar 2 enthousiaste vaders/moeders die deel willen uit maken van het JeugdTeam per aankomend seizoen 2017. Lijkt het je leuk om je bezig te houden met het bedenken, organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten voor je kind en wil je graag onderdeel uitmaken van een leuk en actief team, geef je dan op bij Ronald. Ervaring is niet nodig, enthousiasme en een paar uur per maand wel.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-4975464

Address

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg