Van de voorzitter

30 april 2020

Langzaam maar zeker worden onze inspanningen beloond en krijgen wij in Nederland een beetje meer vrijheid om te kunnen bewegen. Letterlijk en figuurlijk. Zo ook met tennis. Met onze vaste groep ijzersterke vrijwilligers zijn wij nu het park klaar aan het maken voor de opening. Door de beperkingen die waren opgelegd moesten wij daar in maart abrupt mee stoppen namelijk.

Vanaf 4 mei gaat het park (voorzichtig) open. Met name in eerste instantie voor de jeugd tot en met 18 jaar.  Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Omdat het zich laat aanzien dat we daarna ook de senioren mogen verwelkomen, in welke vorm is nog even niet duidelijk, gaan wij er vanuit dat we langzaam maar zeker weer in een “normale” situatie terecht komen.

Hoewel “normaal” anders “normaal” zal zijn dan wij gewend waren. Omdat wij later het park geopend hebben dan normaal en ons seizoen korter lijkt te worden, rijst natuurlijk de vraag wat betekent dat voor mijn contributiegeld?  Zoals ik al eerder heb aangegeven maken wij als vereniging altijd kosten, ook al wordt er niet getennist. Dus wij hebben de gelden van onze leden gewoon nodig om  kostendekkend te kunnen werken ook al wordt er niet getennist. Als vereniging hebben wij geen winstoogmerk dus het uitgangspunt moet zijn dat wij met elkaar kunnen tennissen en recreëren, dat daar geld voor nodig is omdat te kunnen doen, maar dat wij geen geld hoeven over te houden. Hoewel je natuurlijk ook moet sparen voor bepaalde investeringen die je in de toekomst moet doen maar in de kern is dat het verhaal van een vereniging.

Wij zullen dan ook aan het einde van het seizoen bekijken wat wij met het binnengekomen contributiegeld moeten doen  dat “over” is. Natuurlijk is er nooit contributiegeld “over” want het komt altijd ten goede aan de vereniging. We hebben verschillende opties om dat in meer en mindere mate terug te laten vloeien maar dat zullen wij in de ALV van 2020 met jullie bespreken. Dit bepalen we met zijn allen!

Ik heb van de penningmeester begrepen dat nog niet iedereen, gelukkig een kleine groep, zijn contributiegeld heeft betaald. Lid zijn van een vereniging betekent dat je lidmaatschapsgeld betaalt puur om het lid zijn. Je steunt jouw vereniging. Mijn oproep is dan ook aan die kleine groep om zo snel mogelijk alsnog te betalen. Mocht je financieel wat krap zitten, waarvoor wij alle begrip hebben, dan kan je altijd met Geraldine Kreike overleggen hoe je het openstaande bedrag zou kunnen betalen.

Maandag 4 mei gaat het park voor onze jeugd weer open en laten we ieder lichtpuntje koesteren. Zolang we gezond zijn/blijven en we langzaam aan weer de baan op kunnen is het leven zo slecht nog niet.  

Frank

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 497 5464

Address

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg