Info: Van de voorzitter

Info: Van de voorzitter

Eind goed, al goed.

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor het mooie seizoen dat we met elkaar hebben beleefd. Voor ons als bestuur was het best spannend hoe de onderlinge samenwerking zou gaan en of we met plezier onze rol konden vervullen. Ik heb goed nieuws. We hadden het prima naar onze zin. Mede door de bak aan ervaring binnen het bestuur en de goede commissies is het jaar zeer goed verlopen. 

Vorige week is de laatste Algemene Ledenvergadering geweest. Aan de opkomst te zien is onze club springlevend en voelen velen van ons zich betrokken bij het wel een wee van de club. Fijn dat jullie de moeite hebben genomen om de vergadering bij te wonen. Financieel en sportief zijn we er dit jaar goed uitgekomen. Natuurlijk kan alles beter en is de inzet van alle vrijwilligers er op gericht om het volgend jaar weer beter te doen. Maar ach, soms moet je koesteren wat je hebt en gewoon tevreden zijn. Dat laatste zijn wij dan ook.  

Ook volgend jaar hebben wij jou weer nodig! Mocht je ideeën hebben of mocht je als vrijwilliger iets willen betekenen voor de club dan kun je ons altijd een mail sturen om je aan te melden of om jouw idee door te geven.

Vergeet niet de website en facebook in de gaten te houden want hoewel de banen eruit liggen, de clubactiviteiten gaan gewoon door. Vrijdag 14 december nog een bingo avond en 6 januari de nieuwjaarsreceptie en de bijbehorende borrel. Dan eind januari nog het super gezellige Lucky Strike wintertoernooi en daarna gaan we al weer serieus denken aan het nieuwe seizoen.

Mooie dagen gewenst namens alle bestuursleden en blijf vooral gezond. Meer kunnen wij niet wensen.     

Frank

(dec 2018)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Lucky Strikers

Het was weer een feest om met elkaar het jaarlijkse dubbel toernooi mee te maken en te spelen. Na het open toernooi, met vanzelfsprekend deelnemers van buitenaf, was het fijn om als " familie" elkaar uit te dagen op de baan. De spanning was er niet minder om. Menig speler/speelster voelde de verlammende werking in zijn/ haar arm om een jaar lang de last te moeten dragen van een verloren wedstrijd van iemand van de club! Nu was de kans om te scoren en die kans moest dan ook gepakt worden. Onder het genot van een heerlijke (alcoholische) versnapering hebben we op de laatste zondag met zijn allen de feestavond (vrijdag) en de tennis week geëvalueerd en de conclusie kon alleen maar zijn; "wat was het weer leuk, gezellig en goed georganiseerd".

Joyce bedankt voor het zoals altijd weer perfect georganiseerde toernooi. Jij en jouw team zijn onvervangbaar. Ook mooi dat je zelf weer op de baan stond.

Er komen binnenkort nog meer leuke evenementen aan dus zorg dat je er bij bent. Je wilt toch niets missen? Ook al gaan de banen dicht na oktober , de Lucky Strike trein gaat door. Ik denk overigens dat we niet zo lang buiten elkaar kunnen ;-)

Tot snel,
Frank

(sept 2018)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De "tennistrein" van Lucky Strike dendert voort.

Na een hele mooie seizoenstart waren de volgende haltes de jeugddag en de toernooien. Het jeugdtoernooi was als vanouds perfect georganiseerd. Onze jeugd (de toekomst) heeft flink wat af geploeterd op de baan en er werd menig rekeningetje vereffend. Samen met de jeugdcommissie hebben ze er een geslaagd toernooi van gemaakt. De snel daarop volgende jeugddag was misschien nog leuker, Inge en Ghislaine bedankt voor het organiseren van deze fantastische dag! In kleine groepjes werden er allerlei spelletjes en oefeningen aangeboden en niet alleen hielpen de "oudere" Lucky Strikers mee (Bas, Kim, Robin en Martijn), ook de leraren van de tennisschool TOM droegen bij aan een zeer geslaagde dag. De onderdelen kickboksen en streetdance waren helemaal geweldig voor de jeugd. Fanatiek stoten met de handschoenen en heerlijk streetdancen. Voor dat dansgedeelte moesten een aantal mannelijke jeugdleden soms wat koudwatervrees overwinnen maar uiteindelijk ging iedereen los. Echt geweldig om al die fanatieke bekkies te zien dansen. Daarna nog met de Ajax bus op weg naar de bbq en golf voetbal. Iedereen van jong tot oud heeft genoten van deze fantastische dag. Bedankt enorm actieve jeugdcommissie.

Volgende halte was het veteranen toernooi. Altijd een stabiele factor in het toernooien geweld en ook dit jaar weer een succes. Lekker toch dat ons veteranenteam (Rob, Rolf, Marga, Carla en Debby) al jaren dit toernooi organiseert en alles soepel laat verlopen. Joyce had wederom een prachtig speelschema in elkaar gedraaid met leuke poules! Op de slotdag natuurlijk de alom bekende loterij.

Als laatste halte het van Denderen Open tennistoernooi. Wat een perfect visite kaartje van de vereniging hebben Barbara, Sylvia, Mirjam, Willem en Ed weer afgegeven. Vanaf dag 1 tot de finale dag was het een groot tennisfeest. Heerlijk eten, drinken, tennissen, lachen, dansen en zingen. De opkomst was fenomenaal en alles was tot in de kleinste details geregeld. Niet alleen veel Lucky Strikers waren er aanwezig maar ook vele mensen van buiten af. De uitgesproken bewondering en het zichtbare plezier van deze "buitenstaanders" maakten dat ik trots als een pauw over het park liep. Ook leuk dat de "Zomer Challenge" leden meededen en aanwezig waren op de feestavonden!

Omdat er nu al aanmeldingen voor de Zomer Challenge voor volgend jaar zijn heb ik VV Zwanenburg gevraagd of wij het voetbalveld naast baan 7 mogen gebruiken om daar 2 grasbanen van te maken! Wim Camfferman en jouw geweldige team, dat wordt grasmaaien in plaats van gravel slepen.

Rob en Karin (en de rest van jullie team) ook enorm bedankt voor jullie inzet. Helaas voor jullie, hoe gezelliger het wordt hoe later jullie naar bed gaan, soms 3 uur ‘s nachts en dan gewoon weer op om 8 uur. Nou ja gewoon !!

Nu afkicken van al dit geweld en over tot orde van de dag en verder met de rest van het reisschema. Na de zomervakantie krijgen we nog de najaarscompetitie en dan is het op naar het eindstation van dit tennisjaar. Belangrijke punten zijn nog de evaluatie van de samenwerking met TOM, het aanstellen van een jeugdvoorzitter en de algemene ledenvergadering. Ik heb begrepen dat er een "jeugdvoorzitster" komt, maar dat horen jullie binnenkort.

Voor nu nog een prettige reis en verspreid het nieuws dat als je sportief bent en van gezelligheid houdt, je (zowel jong als oud) bij Lucky Strike moet zijn!

Nog een prettige vakantie allemaal!

Frank

(aug 2018)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Lucky Strikers,

Ik rijd momenteel samen met mijn zoons naar het tennis toernooi "de Mercedes cup" in Stuttgart , om de levende legende Roger Federer aan het werk te zien. Een mooi moment om kort verslag te doen wat er momenteel speelt bij Lucky Strike.

Na een vliegende start van het nieuwe bestuur is het seizoen al weer een goede 2 maanden vol op stoom. Het onderhoudsteam van de vereniging heeft er weer voor gezorgd dat de banen er prima bij liggen. Dat is ook meer dan nodig want er gebeurt veel op de banen. De jeugd is met de nieuwe tennisschool TOM vaak op de baan te vinden. Een nieuwe tennisschool is altijd even wennen, voor beide partijen, maar met Emile als vaste waarde in het team is het een verademing om te zien wat er allemaal gebeurt binnen de jeugd afdeling. Ook de jeugdcommissie is als vanouds enorm actief. Ik heb mij laten vertellen door de leiding van de tennisschool dat onze jeugd afdeling meer dan gemiddeld actief is, als je dat vergelijkt met de verenigingen om ons heen, met toernooitjes en andere evenementen. Leuk voor de kinderen maar ook goed voor de vereniging. Immers, als de jeugd het naar hun zin heeft dan trekt dat ook weer andere jeugd aan om lid te worden. Hopelijk blijven ze ook dan langer aan de club verbonden. Want waarom zou je weggaan als je het leuk hebt. Zou dat verklaren waarom er zoveel nieuwe jeugdleden lid zijn geworden? De teller staat op 28 nieuwe jeugdleden. Toeval? Lijkt mij niet. Daarnaast zijn er ook een kleine 30 senioren lid geworden. Dit past mooi in de doelstelling die wij ons als bestuur hebben gesteld en dat is het dalende ledenaantal een halt toe te roepen en weer te groeien als club. Nu nog de leden blijvend aan ons binden en weer nieuwe leden aantrekken.

Inmiddels zijn we ook begonnen om een tijdelijk lidmaatschap beschikbaar te stellen voor mensen die door andere activiteiten niet het hele seizoen kunnen tennissen. Onder het motto "Zomer Challenge" kunnen deze "tijdelijke" nieuwe leden genieten van onze banen en de sfeer bij onze club. Misschien smaakt het wel naar meer en worden ze volgend jaar weer Zomer Challenge lid of meer. Hierdoor is het soms wel wat drukker op de banen dan we gewend zijn maar dat heeft dan ook weer zijn charmes, zeker met het vernieuwde terras waar het heerlijk vertoeven is! Het weer is ons goed gezind tot nu toe en dat is maar goed ook want iedereen heeft lekker kunnen trainen voor de toernooien die binnenkort weer van start gaan. De jeugd is inmiddels al begonnen met hun toernooi. Als je niet tennist kom gerust kijken want er is van alles te doen. Vanaf as zondag gaan de senioren van start in het clubtoernooi single en mix.

Als bestuur zullen wij ook regelmatig op de banen te vinden zijn dus schroom niet om ons aan te spreken als je iets kwijt wilt. Ik wil Nathalie, Joyce, Kitty, Bob en Wim meteen bij deze bedanken. Zij hebben er voor gezorgd dat we als vereniging, ondanks de grote bestuurswisseling, ongemerkt zijn doorgegaan met datgene waar we goed in willen zijn: een gezellige open vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Tot snel op de baan of in ons gezellige clubhuis.

Frank van der Starre

(juni 2018)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Besturen


De eerste “van de voorzitter” is wat laat dit jaar. Ik heb me in de loop van mijn voorzitterschap voorgenomen alleen iets te schrijven als er ook echt wat te melden valt en dat is nu het geval. Er is een hoop in beweging en dat vereist dat de stappen in de juiste volgorde worden gezet en dat vraagt soms wat meer tijd. Om met het belangrijkste nieuws te beginnen:

We hebben een nieuwe penningmeester: Bob Graal en daar zijn we als bestuur ontzettend blij mee. Vanzelfsprekend met Bob en zeker ook met het feit dat de functie weer is ingevuld. Zoals vaak het geval, kom je er pas achter hoe belangrijk iets is als je het niet meer hebt.

Bij het ontbreken van een penningmeester hebben Rolf en ik die rol tijdelijk op ons genomen. Niet enkel betekende dit extra werk (vooral voor Rolf), maar je merkt dan ook aan den lijve dat het hebben van twee petten, bestuurlijke besluitvorming in de weg zit.

Bob pakt de werkzaamheden direct op en stelt zich eind van het jaar kandidaat om ook formeel in het bestuur te worden gekozen.

Verder zijn we de afgelopen winter druk geweest met een nieuwe opzet van de jeugdtraining. Ik heb daar in mijn “vdv” van vorig jaar al iets over verteld. De belangrijkste wijziging is dat we een paar lesweken inruilen voor zgn. 2e speelmomenten. Dat laatste betekent dat we, buiten de regulieren lessen, wat meer de nadruk willen leggen op het spel en de beleving er van. Bijvoorbeeld door gerichte competitie- of toernooitraining, een extra spelmiddag enz. Dit lost ook het probleem op dat de lessen na de zomervakantie soms maar “matig” werden bezocht.

Tot slot is het bestuur druk met het thema “behoud/werving” van leden. Dat is geen gemakkelijk onderwerp hebben wij ervaren. Niet enkel kosten deze nieuwe initiatieven extra inspanning, je moet vooral ook oppassen dat het overzichtelijk blijft. Voor je het weet verlies je, door “proeflessen”, “open dagen” en verschillende vormen van lidmaatschap, de onderliggende clubstructuur uit het oog en schiet je in je eigen voet. Met de open dagen voor de jeugd hebben we inmiddels goede ervaringen opgedaan. Voor de senioren is er dit jaar voor het eerst gerichte actie ondernomen en geflyerd. We wachten de resultaten af.

Wat mij betreft bent u hiermee weer een beetje bijgepraat over wat er zoals speelt.

Ik wens iedereen nog een mooie voortzetting van het seizoen en ik zie u op het park.


Han Moerkerken

(zaterdag 17 juni 2017, 22:48 uur)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-4975464

Address

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg