Info: Van de voorzitter

Info: Van de voorzitter

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Lucky Strikers,

Ik rijd momenteel samen met mijn zoons naar het tennis toernooi "de Mercedes cup" in Stuttgart , om de levende legende Roger Federer aan het werk te zien. Een mooi moment om kort verslag te doen wat er momenteel speelt bij Lucky Strike.

Na een vliegende start van het nieuwe bestuur is het seizoen al weer een goede 2 maanden vol op stoom. Het onderhoudsteam van de vereniging heeft er weer voor gezorgd dat de banen er prima bij liggen. Dat is ook meer dan nodig want er gebeurt veel op de banen. De jeugd is met de nieuwe tennisschool TOM vaak op de baan te vinden. Een nieuwe tennisschool is altijd even wennen, voor beide partijen, maar met Emile als vaste waarde in het team is het een verademing om te zien wat er allemaal gebeurt binnen de jeugd afdeling. Ook de jeugdcommissie is als vanouds enorm actief. Ik heb mij laten vertellen door de leiding van de tennisschool dat onze jeugd afdeling meer dan gemiddeld actief is, als je dat vergelijkt met de verenigingen om ons heen, met toernooitjes en andere evenementen. Leuk voor de kinderen maar ook goed voor de vereniging. Immers, als de jeugd het naar hun zin heeft dan trekt dat ook weer andere jeugd aan om lid te worden. Hopelijk blijven ze ook dan langer aan de club verbonden. Want waarom zou je weggaan als je het leuk hebt. Zou dat verklaren waarom er zoveel nieuwe jeugdleden lid zijn geworden? De teller staat op 28 nieuwe jeugdleden. Toeval? Lijkt mij niet. Daarnaast zijn er ook een kleine 30 senioren lid geworden. Dit past mooi in de doelstelling die wij ons als bestuur hebben gesteld en dat is het dalende ledenaantal een halt toe te roepen en weer te groeien als club. Nu nog de leden blijvend aan ons binden en weer nieuwe leden aantrekken.

Inmiddels zijn we ook begonnen om een tijdelijk lidmaatschap beschikbaar te stellen voor mensen die door andere activiteiten niet het hele seizoen kunnen tennissen. Onder het motto "Zomer Challenge" kunnen deze "tijdelijke" nieuwe leden genieten van onze banen en de sfeer bij onze club. Misschien smaakt het wel naar meer en worden ze volgend jaar weer Zomer Challenge lid of meer. Hierdoor is het soms wel wat drukker op de banen dan we gewend zijn maar dat heeft dan ook weer zijn charmes, zeker met het vernieuwde terras waar het heerlijk vertoeven is! Het weer is ons goed gezind tot nu toe en dat is maar goed ook want iedereen heeft lekker kunnen trainen voor de toernooien die binnenkort weer van start gaan. De jeugd is inmiddels al begonnen met hun toernooi. Als je niet tennist kom gerust kijken want er is van alles te doen. Vanaf as zondag gaan de senioren van start in het clubtoernooi single en mix.

Als bestuur zullen wij ook regelmatig op de banen te vinden zijn dus schroom niet om ons aan te spreken als je iets kwijt wilt. Ik wil Nathalie, Joyce, Kitty, Bob en Wim meteen bij deze bedanken. Zij hebben er voor gezorgd dat we als vereniging, ondanks de grote bestuurswisseling, ongemerkt zijn doorgegaan met datgene waar we goed in willen zijn: een gezellige open vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Tot snel op de baan of in ons gezellige clubhuis.

Frank van der Starre

(juni 2018)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Besturen
De eerste “van de voorzitter” is wat laat dit jaar. Ik heb me in de loop van mijn voorzitterschap voorgenomen alleen iets te schrijven als er ook echt wat te melden valt en dat is nu het geval. Er is een hoop in beweging en dat vereist dat de stappen in de juiste volgorde worden gezet en dat vraagt soms wat meer tijd. Om met het belangrijkste nieuws te beginnen:

We hebben een nieuwe penningmeester: Bob Graal en daar zijn we als bestuur ontzettend blij mee. Vanzelfsprekend met Bob en zeker ook met het feit dat de functie weer is ingevuld. Zoals vaak het geval, kom je er pas achter hoe belangrijk iets is als je het niet meer hebt.

Bij het ontbreken van een penningmeester hebben Rolf en ik die rol tijdelijk op ons genomen. Niet enkel betekende dit extra werk (vooral voor Rolf), maar je merkt dan ook aan den lijve dat het hebben van twee petten, bestuurlijke besluitvorming in de weg zit.

Bob pakt de werkzaamheden direct op en stelt zich eind van het jaar kandidaat om ook formeel in het bestuur te worden gekozen.

Verder zijn we de afgelopen winter druk geweest met een nieuwe opzet van de jeugdtraining. Ik heb daar in mijn “vdv” van vorig jaar al iets over verteld. De belangrijkste wijziging is dat we een paar lesweken inruilen voor zgn. 2e speelmomenten. Dat laatste betekent dat we, buiten de regulieren lessen, wat meer de nadruk willen leggen op het spel en de beleving er van. Bijvoorbeeld door gerichte competitie- of toernooitraining, een extra spelmiddag enz. Dit lost ook het probleem op dat de lessen na de zomervakantie soms maar “matig” werden bezocht.

Tot slot is het bestuur druk met het thema “behoud/werving” van leden. Dat is geen gemakkelijk onderwerp hebben wij ervaren. Niet enkel kosten deze nieuwe initiatieven extra inspanning, je moet vooral ook oppassen dat het overzichtelijk blijft. Voor je het weet verlies je, door “proeflessen”, “open dagen” en verschillende vormen van lidmaatschap, de onderliggende clubstructuur uit het oog en schiet je in je eigen voet. Met de open dagen voor de jeugd hebben we inmiddels goede ervaringen opgedaan. Voor de senioren is er dit jaar voor het eerst gerichte actie ondernomen en geflyerd. We wachten de resultaten af.

Wat mij betreft bent u hiermee weer een beetje bijgepraat over wat er zoals speelt.

Ik wens iedereen nog een mooie voortzetting van het seizoen en ik zie u op het park.


Han Moerkerken

(zaterdag 17 juni 2017, 22:48 uur)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-4975464

Address

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg
Nederland