Info: Van de voorzitter

Info: Van de voorzitter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Besturen
De eerste “van de voorzitter” is wat laat dit jaar. Ik heb me in de loop van mijn voorzitterschap voorgenomen alleen iets te schrijven als er ook echt wat te melden valt en dat is nu het geval. Er is een hoop in beweging en dat vereist dat de stappen in de juiste volgorde worden gezet en dat vraagt soms wat meer tijd. Om met het belangrijkste nieuws te beginnen:

We hebben een nieuwe penningmeester: Bob Graal en daar zijn we als bestuur ontzettend blij mee. Vanzelfsprekend met Bob en zeker ook met het feit dat de functie weer is ingevuld. Zoals vaak het geval, kom je er pas achter hoe belangrijk iets is als je het niet meer hebt.

Bij het ontbreken van een penningmeester hebben Rolf en ik die rol tijdelijk op ons genomen. Niet enkel betekende dit extra werk (vooral voor Rolf), maar je merkt dan ook aan den lijve dat het hebben van twee petten, bestuurlijke besluitvorming in de weg zit.

Bob pakt de werkzaamheden direct op en stelt zich eind van het jaar kandidaat om ook formeel in het bestuur te worden gekozen.

Verder zijn we de afgelopen winter druk geweest met een nieuwe opzet van de jeugdtraining. Ik heb daar in mijn “vdv” van vorig jaar al iets over verteld. De belangrijkste wijziging is dat we een paar lesweken inruilen voor zgn. 2e speelmomenten. Dat laatste betekent dat we, buiten de regulieren lessen, wat meer de nadruk willen leggen op het spel en de beleving er van. Bijvoorbeeld door gerichte competitie- of toernooitraining, een extra spelmiddag enz. Dit lost ook het probleem op dat de lessen na de zomervakantie soms maar “matig” werden bezocht.

Tot slot is het bestuur druk met het thema “behoud/werving” van leden. Dat is geen gemakkelijk onderwerp hebben wij ervaren. Niet enkel kosten deze nieuwe initiatieven extra inspanning, je moet vooral ook oppassen dat het overzichtelijk blijft. Voor je het weet verlies je, door “proeflessen”, “open dagen” en verschillende vormen van lidmaatschap, de onderliggende clubstructuur uit het oog en schiet je in je eigen voet. Met de open dagen voor de jeugd hebben we inmiddels goede ervaringen opgedaan. Voor de senioren is er dit jaar voor het eerst gerichte actie ondernomen en geflyerd. We wachten de resultaten af.

Wat mij betreft bent u hiermee weer een beetje bijgepraat over wat er zoals speelt.

Ik wens iedereen nog een mooie voortzetting van het seizoen en ik zie u op het park.


Han Moerkerken

(zaterdag 17 juni 2017, 22:48 uur)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-4975464

Address

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg
Nederland