Info: Van de voorzitter

Info: Van de voorzitter

Nieuw seizoen staat voor de deur.

Het lijkt wel of we langer hebben moeten wachten dan andere jaren, maar aanstaande zaterdag 27 maart gaat het toch echt gebeuren. Het park gaat open! Ook dit jaar zal de opening minder uitbundig kunnen worden “gevierd“ maar de vreugde is er zeker niet minder om.  

Ons super team van vrijwilligers is, zodra het weer kon, keihard aan de slag gegaan om het park weer in perfecte staat te krijgen. Ze hebben zelfs nog geprobeerd om eerder open te gaan maar de vorst en sneeuw hebben dat tegen gehouden.  

Maar goed, de 27ste is het dan zover, om 11 uur gaat de vlag omhoog. Het blijft tot het laatst toe wel spannend in hoeverre we echt open kunnen en daarmee bedoel ik of Rob en Karin ons weer mogen ontvangen of dat we alleen maar beperkt eten en drinken mogen afhalen bij ze. Komende week zullen we hier meer over horen maar één ding is zeker : ER GAAT GETENNIST WORDEN! 

Als bestuur hebben we natuurlijk allerlei plannen op de plank liggen om het dit jaar extra aantrekkelijk te maken voor nieuwe en bestaande leden. We hebben “alleen” nog een virus te overwinnen maar dat gaat ons lukken.   

Let goed op de website wat de spelregels zijn om te tennissen en houd je aan de richtlijnen. Niet alleen voor je zelf maar ook voor al jouw Lucky Strike vrienden. Laten we er een feestjaar van maken en met zijn allen er voor zorgen dat het een onvergetelijk tennis jaar wordt.  

Ik vind het fantastisch om jullie weer snel op de club te zien, want we hebben elkaar veel te hard nodig in deze tijd en ik heb jullie gemist.  

Tot snel op de baan !  

Frank van der Starre

(maart 2021)

----------------------------------------------------------------------------------------

Overpeinzing 2020.

Het achterliggende tennisjaar is er één om snel te vergeten. Of toch niet? Want natuurlijk werden wij heen en weer geslingerd met wel/niet open van het park, wel/geen competitie en nog veel meer onzekerheden. Het mooie in tijden van crisis is dat je ook ervaart dat je er als team wel/niet staat. Nu, ik kan jullie vertellen dat het bestuur er als één team staat. Met een ongekende energie en betrokkenheid is er continu vergaderd en zijn er beslissingen genomen om het mogelijk te maken dat het park open kon zodat er getennist kon worden. Als lid zien jullie daar weinig van, ik had vroeger ook geen idee, maar als je ziet wat er voor nodig is om in deze lastige periode de zaken draaiende te houden dan vind ik dat er een groot compliment uit mag gaan naar: Willem, Nathalie, Joyce, Bob, Kitty en Fatima (in willekeurige volgorde). Niet normaal wat jullie aan werk hebben verzet en wat mooi om te zien wat clubliefde betekent!

Ook de leden en sponsoren verdienen een compliment. De leden voor het zich houden aan de regels en het correct afdragen van de contributiegelden (alles was al vrij snel binnen) en de sponsoren voor het overmaken van hun jaarlijkse bijdrage ook al hebben velen het ook niet makkelijk.

Helaas was het ons niet gegeven om tot het einde van het seizoen het clubhuis open te houden en hebben Rob en Karin net als in het begin van het seizoen abrupt de deuren moeten sluiten. Zij hadden zich hun 25ste jaar verbonden aan de club heel anders voorgesteld!

Het voorkomen van groepvorming, waardoor de kantine ook dicht moest, heeft er voor gezorgd dat we als bestuur hebben besloten om de Algemene Ledenvergadering 2020 met 4 maanden door te schuiven naar maart 2021. Een noodwet heeft dit mogelijk gemaakt en wij gaan daar gebruik van maken. Wij zullen onder voorbehoud een datum prikken in maart 2021 om dan hopelijk op de ‘normale’ manier het wel en wee van de club te presenteren. Heel belangrijk daarbij is de aanwezigheid van jullie allen en dat wij de leden dan de gelegenheid geven tot het stellen van vragen. In december 2020 zullen wij jullie alvast een inkijk geven wat er zoal is gebeurd en wat de plannen voor 2021 zullen zijn. In grote lijnen zullen die plannen natuurlijk de plannen van 2020 zijn want die hebben wij niet kunnen uitvoeren 😉. Financieel hebben wij het netjes gedaan en zijn we binnen de begroting gebleven, maar ook dat gaan jullie teruglezen.  

Nogmaals bedankt, mede namens alle bestuursleden, voor jullie betrokkenheid en voor het gevoel dat jullie ons hebben gegeven er niet alleen voor te staan. ‘Alleen ga je harder, maar samen kom je verder’ gaat ook in deze periode op. Stel gerust vragen naar aanleiding van de stukken die wij beschikbaar stellen en hopelijk zien we elkaar snel weer.  

Frank    

(dec 2020)

----------------------------------------------------------------------------------------

Lentekriebels.

Als je nu naar buiten kijkt zou je het net niet zeggen (storm en regen) , maar het nieuwe seizoen gaat bijna beginnen!! Alle toppers, die weten hoe je het park gereed moet maken voor de opening, zijn al weer weken druk in de weer. 

Banen eruit, gravel erin, rollen , gaten vullen, schilderen, tegels netjes leggen en alles schoonmaken.  Kortom, je kunt het niet verzinnen of het wordt door de mannen aangepakt.  Ongelooflijk met wat een energie en betrokkenheid dat wordt gedaan en mooi dat het team van Willem Camfferman ook dit jaar weer met 11 man sterk deze klus klaart. 

Daarnaast zijn inmiddels ook de competitie teams weer ingedeeld en zijn de lessen weer allemaal in een schema gestopt. Je krijgt daar minder smerige handen van dan van de banen gereed maken, maar ik geef het je te doen om alles zo op elkaar te laten aansluiten dat het soepel loopt en iedereen tevreden is. Fatima en Nathalie fixen dat toch maar weer met hulp van Emile en de tennisschool TOM. 

Nog even een punt uit de laatste Algemene Ledenvergadering van november. Tijdens deze ALV hebben wij nog de aankoop van een “mini court” in stemming gebracht.  Ik kan jullie mededelen dat wij dat dit jaar niet gaan waarmaken. Het plan gaat even in de koelkast en wordt bewaard voor het volgende seizoen. Dat neemt niet weg dat er zat andere activiteiten komen die het meer dan de moeite waard maken om lid te zijn of te worden van Lucky Strike. We gaan er met zijn allen weer een super seizoen van maken en er voor zorgen dat we in oktober weer met een “big smile”  terug kunnen kijken op het seizoen 2019. 

Maar eerst maar beginnen met het seizoen en wel op 30 maart om 14.00 uur. Dan wordt de vlag gehesen en is de officiële aftrap of afslag van het nieuwe seizoen. Geraldine zal aanwezig zijn met alle ledenpassen dus deze kun je gelijk meenemen. Hopelijk tot dan en anders tot een ander moment op de club. 

Frank
(mrt 2019)

----------------------------------------------------------------------------------------

Gezond en sportief 2019

Voor diegene die ik gisteren op de receptie nog niet persoonlijk heb gesproken, bij deze alsnog een mooi en gezond 2019 toegewenst.

Het jaar 2018 is snel gegaan maar dat zal wel aan mijn leeftijd liggen. Ze zeggen dat naar mate je ouder wordt het tijdsbesef verandert dus dat neem ik maar op de koop toe. Voor mijn gevoel ben ik constant de kerstboom aan het optuigen en aftuigen.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en net zoals iedereen hebben wij ook als bestuur weer goede voornemens voor 2019. Allereerst willen wij net als jullie vooral plezier hebben in alles wat wij doen voor de vereniging. Wij hopen dat alle vrijwilligers net zo enthousiast zich in zullen zetten als vorig jaar en misschien dat er weer een paar leden zich als vrijwilliger aan willen melden want je kunt niet genoeg vrijwilligers hebben. Verder probeer je toch alles weer net iets beter te doen en te organiseren als het jaar daarvoor. Ook het werven van nieuwe leden is een terugkomend item. Het plan is om daar een aparte commissie voor in te richten die zich hiermee gaat bezighouden. Behoud van de bestaande leden en aanwas van nieuwe leden is essentieel voor het voortbestaan van de vereniging. Dat we daarbij tegen de stroom in moeten roeien maakt het alleen maar mooier als we ook resultaten behalen. Los van een aparte commissie kun je als lid natuurlijk ook mensen in jouw omgeving benaderen en hen enthousiast maken om lid te worden.

De receptie van 6 januari 2019 was weer eens een bevestiging wat een mooie club wij hebben. Een enorme grote opkomst en de manier zoals wij met zijn allen omgaan is uniek. Jong en oud het maakt niet uit. Dat geeft ons ook het vertrouwen dat het jaar 2019 net zo een mooi jaar zal worden als 2018. Achter de schermen zijn diverse commissies al bezig om daarvoor te gaan zorgen. Eigenlijk is er geen winterstop want de evenementen gaan gewoon door en ook de voorbereidingen voor het nieuwe jaar.

Volg alle informatie op de website en op Facebook maar goed, want voordat je het weet mis je iets en dat zou wel heel vervelend zijn.

Het wintertoernooi van 26 januari kan nog deelnemers gebruiken en ook de Pub Quiz van 1 maart is nog niet vol. Schrijf je dus snel in!

Misschien tot snel op de baan en anders bij een andere gelegenheid.

Frank

------------------------------------------------------------------------------------------

Eind goed, al goed.

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor het mooie seizoen dat we met elkaar hebben beleefd. Voor ons als bestuur was het best spannend hoe de onderlinge samenwerking zou gaan en of we met plezier onze rol konden vervullen. Ik heb goed nieuws. We hadden het prima naar onze zin. Mede door de bak aan ervaring binnen het bestuur en de goede commissies is het jaar zeer goed verlopen. 

Vorige week is de laatste Algemene Ledenvergadering geweest. Aan de opkomst te zien is onze club springlevend en voelen velen van ons zich betrokken bij het wel een wee van de club. Fijn dat jullie de moeite hebben genomen om de vergadering bij te wonen. Financieel en sportief zijn we er dit jaar goed uitgekomen. Natuurlijk kan alles beter en is de inzet van alle vrijwilligers er op gericht om het volgend jaar weer beter te doen. Maar ach, soms moet je koesteren wat je hebt en gewoon tevreden zijn. Dat laatste zijn wij dan ook.  

Ook volgend jaar hebben wij jou weer nodig! Mocht je ideeën hebben of mocht je als vrijwilliger iets willen betekenen voor de club dan kun je ons altijd een mail sturen om je aan te melden of om jouw idee door te geven.

Vergeet niet de website en facebook in de gaten te houden want hoewel de banen eruit liggen, de clubactiviteiten gaan gewoon door. Vrijdag 14 december nog een bingo avond en 6 januari de nieuwjaarsreceptie en de bijbehorende borrel. Dan eind januari nog het super gezellige Lucky Strike wintertoernooi en daarna gaan we al weer serieus denken aan het nieuwe seizoen.

Mooie dagen gewenst namens alle bestuursleden en blijf vooral gezond. Meer kunnen wij niet wensen.     

Frank

(dec 2018)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Lucky Strikers

Het was weer een feest om met elkaar het jaarlijkse dubbel toernooi mee te maken en te spelen. Na het open toernooi, met vanzelfsprekend deelnemers van buitenaf, was het fijn om als " familie" elkaar uit te dagen op de baan. De spanning was er niet minder om. Menig speler/speelster voelde de verlammende werking in zijn/ haar arm om een jaar lang de last te moeten dragen van een verloren wedstrijd van iemand van de club! Nu was de kans om te scoren en die kans moest dan ook gepakt worden. Onder het genot van een heerlijke (alcoholische) versnapering hebben we op de laatste zondag met zijn allen de feestavond (vrijdag) en de tennis week geëvalueerd en de conclusie kon alleen maar zijn; "wat was het weer leuk, gezellig en goed georganiseerd".

Joyce bedankt voor het zoals altijd weer perfect georganiseerde toernooi. Jij en jouw team zijn onvervangbaar. Ook mooi dat je zelf weer op de baan stond.

Er komen binnenkort nog meer leuke evenementen aan dus zorg dat je er bij bent. Je wilt toch niets missen? Ook al gaan de banen dicht na oktober , de Lucky Strike trein gaat door. Ik denk overigens dat we niet zo lang buiten elkaar kunnen ;-)

Tot snel,
Frank

(sept 2018)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De "tennistrein" van Lucky Strike dendert voort.

Na een hele mooie seizoenstart waren de volgende haltes de jeugddag en de toernooien. Het jeugdtoernooi was als vanouds perfect georganiseerd. Onze jeugd (de toekomst) heeft flink wat af geploeterd op de baan en er werd menig rekeningetje vereffend. Samen met de jeugdcommissie hebben ze er een geslaagd toernooi van gemaakt. De snel daarop volgende jeugddag was misschien nog leuker, Inge en Ghislaine bedankt voor het organiseren van deze fantastische dag! In kleine groepjes werden er allerlei spelletjes en oefeningen aangeboden en niet alleen hielpen de "oudere" Lucky Strikers mee (Bas, Kim, Robin en Martijn), ook de leraren van de tennisschool TOM droegen bij aan een zeer geslaagde dag. De onderdelen kickboksen en streetdance waren helemaal geweldig voor de jeugd. Fanatiek stoten met de handschoenen en heerlijk streetdancen. Voor dat dansgedeelte moesten een aantal mannelijke jeugdleden soms wat koudwatervrees overwinnen maar uiteindelijk ging iedereen los. Echt geweldig om al die fanatieke bekkies te zien dansen. Daarna nog met de Ajax bus op weg naar de bbq en golf voetbal. Iedereen van jong tot oud heeft genoten van deze fantastische dag. Bedankt enorm actieve jeugdcommissie.

Volgende halte was het veteranen toernooi. Altijd een stabiele factor in het toernooien geweld en ook dit jaar weer een succes. Lekker toch dat ons veteranenteam (Rob, Rolf, Marga, Carla en Debby) al jaren dit toernooi organiseert en alles soepel laat verlopen. Joyce had wederom een prachtig speelschema in elkaar gedraaid met leuke poules! Op de slotdag natuurlijk de alom bekende loterij.

Als laatste halte het van Denderen Open tennistoernooi. Wat een perfect visite kaartje van de vereniging hebben Barbara, Sylvia, Mirjam, Willem en Ed weer afgegeven. Vanaf dag 1 tot de finale dag was het een groot tennisfeest. Heerlijk eten, drinken, tennissen, lachen, dansen en zingen. De opkomst was fenomenaal en alles was tot in de kleinste details geregeld. Niet alleen veel Lucky Strikers waren er aanwezig maar ook vele mensen van buiten af. De uitgesproken bewondering en het zichtbare plezier van deze "buitenstaanders" maakten dat ik trots als een pauw over het park liep. Ook leuk dat de "Zomer Challenge" leden meededen en aanwezig waren op de feestavonden!

Omdat er nu al aanmeldingen voor de Zomer Challenge voor volgend jaar zijn heb ik VV Zwanenburg gevraagd of wij het voetbalveld naast baan 7 mogen gebruiken om daar 2 grasbanen van te maken! Wim Camfferman en jouw geweldige team, dat wordt grasmaaien in plaats van gravel slepen.

Rob en Karin (en de rest van jullie team) ook enorm bedankt voor jullie inzet. Helaas voor jullie, hoe gezelliger het wordt hoe later jullie naar bed gaan, soms 3 uur ‘s nachts en dan gewoon weer op om 8 uur. Nou ja gewoon !!

Nu afkicken van al dit geweld en over tot orde van de dag en verder met de rest van het reisschema. Na de zomervakantie krijgen we nog de najaarscompetitie en dan is het op naar het eindstation van dit tennisjaar. Belangrijke punten zijn nog de evaluatie van de samenwerking met TOM, het aanstellen van een jeugdvoorzitter en de algemene ledenvergadering. Ik heb begrepen dat er een "jeugdvoorzitster" komt, maar dat horen jullie binnenkort.

Voor nu nog een prettige reis en verspreid het nieuws dat als je sportief bent en van gezelligheid houdt, je (zowel jong als oud) bij Lucky Strike moet zijn!

Nog een prettige vakantie allemaal!

Frank

(aug 2018)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Lucky Strikers,

Ik rijd momenteel samen met mijn zoons naar het tennis toernooi "de Mercedes cup" in Stuttgart , om de levende legende Roger Federer aan het werk te zien. Een mooi moment om kort verslag te doen wat er momenteel speelt bij Lucky Strike.

Na een vliegende start van het nieuwe bestuur is het seizoen al weer een goede 2 maanden vol op stoom. Het onderhoudsteam van de vereniging heeft er weer voor gezorgd dat de banen er prima bij liggen. Dat is ook meer dan nodig want er gebeurt veel op de banen. De jeugd is met de nieuwe tennisschool TOM vaak op de baan te vinden. Een nieuwe tennisschool is altijd even wennen, voor beide partijen, maar met Emile als vaste waarde in het team is het een verademing om te zien wat er allemaal gebeurt binnen de jeugd afdeling. Ook de jeugdcommissie is als vanouds enorm actief. Ik heb mij laten vertellen door de leiding van de tennisschool dat onze jeugd afdeling meer dan gemiddeld actief is, als je dat vergelijkt met de verenigingen om ons heen, met toernooitjes en andere evenementen. Leuk voor de kinderen maar ook goed voor de vereniging. Immers, als de jeugd het naar hun zin heeft dan trekt dat ook weer andere jeugd aan om lid te worden. Hopelijk blijven ze ook dan langer aan de club verbonden. Want waarom zou je weggaan als je het leuk hebt. Zou dat verklaren waarom er zoveel nieuwe jeugdleden lid zijn geworden? De teller staat op 28 nieuwe jeugdleden. Toeval? Lijkt mij niet. Daarnaast zijn er ook een kleine 30 senioren lid geworden. Dit past mooi in de doelstelling die wij ons als bestuur hebben gesteld en dat is het dalende ledenaantal een halt toe te roepen en weer te groeien als club. Nu nog de leden blijvend aan ons binden en weer nieuwe leden aantrekken.

Inmiddels zijn we ook begonnen om een tijdelijk lidmaatschap beschikbaar te stellen voor mensen die door andere activiteiten niet het hele seizoen kunnen tennissen. Onder het motto "Zomer Challenge" kunnen deze "tijdelijke" nieuwe leden genieten van onze banen en de sfeer bij onze club. Misschien smaakt het wel naar meer en worden ze volgend jaar weer Zomer Challenge lid of meer. Hierdoor is het soms wel wat drukker op de banen dan we gewend zijn maar dat heeft dan ook weer zijn charmes, zeker met het vernieuwde terras waar het heerlijk vertoeven is! Het weer is ons goed gezind tot nu toe en dat is maar goed ook want iedereen heeft lekker kunnen trainen voor de toernooien die binnenkort weer van start gaan. De jeugd is inmiddels al begonnen met hun toernooi. Als je niet tennist kom gerust kijken want er is van alles te doen. Vanaf as zondag gaan de senioren van start in het clubtoernooi single en mix.

Als bestuur zullen wij ook regelmatig op de banen te vinden zijn dus schroom niet om ons aan te spreken als je iets kwijt wilt. Ik wil Nathalie, Joyce, Kitty, Bob en Wim meteen bij deze bedanken. Zij hebben er voor gezorgd dat we als vereniging, ondanks de grote bestuurswisseling, ongemerkt zijn doorgegaan met datgene waar we goed in willen zijn: een gezellige open vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Tot snel op de baan of in ons gezellige clubhuis.

Frank van der Starre

(juni 2018)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Besturen


De eerste “van de voorzitter” is wat laat dit jaar. Ik heb me in de loop van mijn voorzitterschap voorgenomen alleen iets te schrijven als er ook echt wat te melden valt en dat is nu het geval. Er is een hoop in beweging en dat vereist dat de stappen in de juiste volgorde worden gezet en dat vraagt soms wat meer tijd. Om met het belangrijkste nieuws te beginnen:

We hebben een nieuwe penningmeester: Bob Graal en daar zijn we als bestuur ontzettend blij mee. Vanzelfsprekend met Bob en zeker ook met het feit dat de functie weer is ingevuld. Zoals vaak het geval, kom je er pas achter hoe belangrijk iets is als je het niet meer hebt.

Bij het ontbreken van een penningmeester hebben Rolf en ik die rol tijdelijk op ons genomen. Niet enkel betekende dit extra werk (vooral voor Rolf), maar je merkt dan ook aan den lijve dat het hebben van twee petten, bestuurlijke besluitvorming in de weg zit.

Bob pakt de werkzaamheden direct op en stelt zich eind van het jaar kandidaat om ook formeel in het bestuur te worden gekozen.

Verder zijn we de afgelopen winter druk geweest met een nieuwe opzet van de jeugdtraining. Ik heb daar in mijn “vdv” van vorig jaar al iets over verteld. De belangrijkste wijziging is dat we een paar lesweken inruilen voor zgn. 2e speelmomenten. Dat laatste betekent dat we, buiten de regulieren lessen, wat meer de nadruk willen leggen op het spel en de beleving er van. Bijvoorbeeld door gerichte competitie- of toernooitraining, een extra spelmiddag enz. Dit lost ook het probleem op dat de lessen na de zomervakantie soms maar “matig” werden bezocht.

Tot slot is het bestuur druk met het thema “behoud/werving” van leden. Dat is geen gemakkelijk onderwerp hebben wij ervaren. Niet enkel kosten deze nieuwe initiatieven extra inspanning, je moet vooral ook oppassen dat het overzichtelijk blijft. Voor je het weet verlies je, door “proeflessen”, “open dagen” en verschillende vormen van lidmaatschap, de onderliggende clubstructuur uit het oog en schiet je in je eigen voet. Met de open dagen voor de jeugd hebben we inmiddels goede ervaringen opgedaan. Voor de senioren is er dit jaar voor het eerst gerichte actie ondernomen en geflyerd. We wachten de resultaten af.

Wat mij betreft bent u hiermee weer een beetje bijgepraat over wat er zoals speelt.

Ik wens iedereen nog een mooie voortzetting van het seizoen en ik zie u op het park.


Han Moerkerken

(zaterdag 17 juni 2017, 22:48 uur)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 497 5464

Address

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg