Tenniskids

Tenniskids 2021

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tenniskids Informatie

Bij Lucky Strike wordt er les gegeven volgens het Tenniskids systeem. Er wordt gewerkt met vier kleuren tw: blauw, rood, oranje en groen.
Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Blauw
Bij Tenniskids Blauw leren kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar hele basale vaardigheden aan de hand van oefeningen. De verschillende simpele oefeningen zijn er vooral op gericht bewegings-, bal- en racketvaardigheden van de kinderen te ontwikkelen. Aan Tenniskids Blauw wordt nog geen competitievorm gekoppeld.

Rood
In Tenniskids Rood maken kinderen t/m 8 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 jaar kunnen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijdjes in de zgn Rode competitie. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje
In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 10 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Oranje competitie.

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Geel
Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele tennisbal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. Bij deze fase vallen de kinderen onder de KNLTB Junioren Competitie.

Klik hier voor meer informatie over Tenniskids

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 497 5464

Adres

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg

KVK-nummer

40594849