De vereniging

De vereniging

Algemeen
Onze vereniging is opgericht op 14 maart 1950. Aanvankelijk werd er op 2 en daarna 3 banen gespeeld achter Tivoli (nu hotel Zwanenburg). In 1962 verhuisde de vereniging naar de huidige locatie gelegen aan de populierenlaan. Op deze locatie werd begonnen met 3 banen en een houten clubhuis. In de loop der jaren is het aantal banen uitgebreid en werd het houten clubhuis vervangen door een fraai stenen clubhuis. De kleuren van de vereniging zijn rood/wit.
Op dit park spelen wij met 300 seniorleden, 50 dagleden en 50 junioren.  

Openingstijden
Het park is dagelijks geopend van 1 april t/m 31 oktober. Doordeweeks van 9.00 tot 23.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 15.30 uur. Het park is alleen gesloten bij hevige regenval waardoor de banen onbespeelbaar zijn.


Onze banen
Op dit moment beschikt de vereniging over 7 gravelbanen. Van deze banen zijn er 6 met verlichting, waardoor er tot 23.00 kan worden gespeeld. Het onderhoud van de banen vindt hoofdzakelijk plaats in de vroege ochtenduren. Na het spelen moeten de banen door de spelers worden gesleept. De banen zijn voorzien van een sproei installatie. 

De bar
De exploitatie van de bar is uitbesteed aan een professionele beheerder tw Sportcafé Timeless. Deze oplossing heeft het voordeel dat er geen bardiensten gedraaid hoeven worden. De kantineprijzen zijn wat hoger dan bij verenigingen waar de leden bardiensten draaien, maar alleszins redelijk ten opzichte van andere commercieel geëxploiteerde parken. Het is mogelijk, tegen geringe vergoeding, om het clubhuis te huren voor feesten. Dit gaat in overleg met de pachter en/of het bestuur.
Omdat er niet altijd bestuursleden op het park zijn, vervult de pachter met verve ook de aan hem toegedachte rol bij problemen met het afhangsysteem en andere zaken rond het parkbeheer.

Tennislessen
Op het park wordt zowel aan senioren als aan jeugd tennisles gegeven. Voor de jeugd zijn de kosten in de contributie begrepen en de lessen gratis. Voor het seizoen kan de jeugd opgeven wanneer ze kunnen spelen en met wie ze graag worden ingedeeld. Wij hebben een samenwerking met Tennisschool Gianni Schepens. Hij deelt, in overleg met het Jeugdteam, de lessen in.
Senioren dienen zich voor het begin van het seizoen op te geven bij de tennisschool. 

Activiteiten
Op onze vereniging wordt niet alleen getennist maar worden ook andere activiteiten georganiseerd. Jaarlijkse activiteiten zijn o.a. ladiesnights, kerstbingo, workshops schilderen. In de winter wordt er om de twee weken in de kantine geklaverjast.

Ledenvergadering
Het statutaire verenigingsjaar loopt van 1 november tot 31 oktober. De algemene ledenvergadering vindt meestal plaats op de laatste dinsdag van november. Seniorleden en dagleden hebben in de vergadering stemrecht. Juniorleden en niet spelende leden niet.

    

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 497 5464

Adres

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg

KVK-nummer

40594849