De vereniging

De vereniging

Algemeen
Onze vereniging is opgericht op 14 maart 1950. Aanvankelijk werd er op 2 en daarna 3 banen gespeeld achter Tivoli (nu hotel Zwanenburg). In 1962 verhuisde de vereniging naar de huidige locatie gelegen aan de populierenlaan. Op deze locatie werd begonnen met 3 banen en een houten clubhuis. In de loop der jaren is het aantal banen uitgebreid en werd het houten clubhuis vervangen door een fraai stenen clubhuis.
Op dit park spelen wij met tegen de 300 seniorleden, 50 dagleden en 50 junioren.  

Openingstijden
Het park is dagelijks geopend van 1 april t/m 31 oktober. Doordeweeks van 9.00 tot 23.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 16.00 uur. Het park is alleen gesloten bij hevige regenval waardoor de banen onbespeelbaar zijn.


Onze banen
Op dit moment beschikt de vereniging over 6 gravelbanen en 2 mini banen. Van deze banen zijn er 6 met verlichting, waardoor er tot 23.00 kan worden gespeeld. Het onderhoud van de banen vindt hoofdzakelijk plaats in de vroege ochtenduren. Na het spelen moeten de banen door de spelers worden gesleept. De banen zijn voorzien van een sproei installatie. 

De bar
De exploitatie van de bar is uitbesteed aan een professionele beheerder. Die rol wordt al jaren op voorbeeldige wijze vervuld door de Karin en Rob Weermeier. Deze oplossing heeft het voordeel dat er geen bardiensten gedraaid hoeven worden. De kantineprijzen zijn wat hoger dan bij verenigingen waar de leden bardiensten draaien, maar alleszins redelijk ten opzichte van andere commercieel geëxploiteerde parken.
Omdat er niet altijd bestuursleden op het park zijn, vervult Rob met verve ook de aan hem toegedachte rol bij problemen met het afhangsysteem en andere zaken rond het parkbeheer.

Tennislessen
Op het park wordt zowel aan senioren als aan jeugd tennisles gegeven. Voor de jeugd zijn de kosten in de contributie begrepen en de lessen gratis. Voor het seizoen kan de jeugd opgeven wanneer ze kunnen spelen en met wie ze graag worden ingedeeld. Onze tennisschool Tennis Op Maat deelt, in overleg met de trainer, de lessen in.
Senioren dienen zich voor het begin van het seizoen op te geven via de website van de tennisschool. De lessen worden gegeven door  Tennisschool Emile Donker.

Activiteiten
Op onze vereniging wordt niet alleen getennist maar worden ook andere activiteiten georganiseerd. Jaarlijkse activiteiten zijn o.a. ladiesnights, kerstbingo, workshops schilderen. In de winter wordt er om de twee weken in de kantine geklaverjast.

Ledenvergaderingen
Het statutaire verenigingsjaar loopt van 1 november tot 31 oktober. De algemene ledenvergadering vindt meestal plaats op de laatste dinsdag van november. Seniorleden en dagleden hebben in de vergadering stemrecht. Juniorleden en niet spelende leden niet.

    

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 497 5464

Address

Populierenlaan 42
1161 SP Zwanenburg